Selecteer een pagina

De Pugliese winter is tot nu toe zacht. We hebben na de droge zomer wel aardig wat regen gehad, maar het is nu alweer een tijdje heel erg zacht en droog. Het hout voor de kachel is grotendeels gezaagd, de schuur en bankje zijn gebeitst, de daknaden van Azzurra Grande zijn gedicht, de bomen en struiken zijn gesnoeid en de olijven zijn ingemaakt. We hebben alle Harry Potter-films, het eerste deel van The Hobbit, Cloud Atlas en verder nog het een en ander aan films gezien. Ik heb zo’n 12 boeken gelezen, Rosanna is weer druk met werk en we zijn gestopt met roken. Al sinds december zitten we aan de elektronische sigaret en het is de bedoeling langzaamaan het nicotinegehalte te verminderen tot we er helemaal vanaf zijn. Het is een fantastische uitvinding en alhoewel nog steeds niet helemaal gezond, toch een stuk goedkopere verslaving!

sid2Er zijn momenten dat ik al die katten even zat ben. Dan lijkt het of je bestaat om hun te behagen. Het begint al ’s ochtends vroeg als men eten wil. Al dan niet subtiel word je bruut uit je slaap gewekt en dat is altijd te vroeg. De goegemeente wil eten en wel meteen! Daarna wil men naar buiten, maar niet allemaal tegelijk, dus tijdens je eerste kopje koffie loop je af en aan portier te spelen. Dan krijgen ze ook buiten te eten en men toont zijn dankbaarheid door zulke harde kopstoten te geven, dat de brokjes alle kanten opvliegen. Daarna krijgt Trixie haar speciale dieet in de badkamer met de deur dicht anders verdringen de anderen haar. Als je net met je tweede kopje koffie wil gaan zitten dan klinkt er dwingend gemiauw uit de badkamer. Trixie is klaar met eten en wil nu uit de kraan drinken. De waterbakjes of het speciaal voor haar aangeschafte fontijntje zijn niet goed genoeg. Nee, madammeke wil vers! Dat ze daar dan zoveel van drinkt dat ze het even later weer uitkotst doet er niet toe. Als dat dan weer is opgeruimd en je van de inmiddels afgekoelde koffie wilt genieten, springt ze op je schoot met de inentie daar de hele dag te blijven zitten. Onder voorbehoud natuurlijk dat daar nog plek is, want niets liever gebruiken ze jouw schoot als een soort kattenmand. Het liefst allemaal tegelijk en Punto die maar niet begrijpt dat je schoot echt vol is, ploft er alsnog tussen. Ook dat ene mysterieuze plasje voor de kattenbak blijft maar terugkomen.

Mickey Mouse2En dit zijn nog de normale dagen, maar als er eentje (of meer) extra verzorging en aandacht nodig heeft, dan kun je je eigen werk wel vergeten. Vlak voor Kerst werd Muis door Max aangevallen en nog steeds zit ze met een gat in haar staart. De dierenarts kwam op huisbezoek, want Muis raakte heel erg in de stress van het autorijden. Nu lopen drie – afgelopen zaterdag gesteriliseerde – meisjes en Muis met een kapje op. We moeten goed in de gaten houden of ze daarmee wel genoeg kunnen eten en drinken. Zij krijgen 2x per dag anti-biotica, al dan niet zonder strijd. En toch….het leven van deze twee kattenvrouwtjes zou maar wat leeg zijn zonder dit alles!