Selecteer een pagina

Welkom bij Stichting Piazza Azzurra.  We zijn goedgekeurd en hebben inmiddels de eerste 12 leden mogen verwelkomen. Er is een hele strenge ballotagecommissie en onze regels zijn ook niet voor de poes! Dit betekent in het kort dat we alleen leuke en omgevingsbewuste gasten toelaten. Gelukkig vallen al onze gasten in die categorie 🙂 We hebben er een zeer gezellige en hete maand opzitten en nog steeds komt de temperatuur ’s avonds niet onder de 27 graden. Het is nu bijna 38 graden in de schaduw. Vandaag toch maar de airco aangedaan, want ook in huis wordt het steeds warmer. Wij houden ons voornamelijk rustig, dus tot nu toe hebben we nog geen fietstochtjes gemaakt.

Jackie B. vorig jaar

Één van de katten – Jackie Brown – heeft een onfortuinlijke val gemaakt en ligt met een gebroken bekken en staart onder ons bed. Ze heeft een paar dagen in het dierenziekenhuis in Bari gelegen, maar nu is ze al weer iets meer dan 2 weken thuis. Ze heeft heel veel pijn gehad, maar volgens de neuroloog is de pijn nu voorbij. Hij was bang dat er allerlei zenuwen beschadigd zouden zijn, maar het lijkt er op dat alleen één achterpootje tijdelijk verlamd is. Over 5 maanden zou die het weer helemaal moeten doen. Ze moet eigenlijk nog een week in een kooi blijven, maar daar is ze, nadat ze haar eigen bedje had bevuild, op een nacht uitgeklommen. We laten haar nu maar gewoon liggen, want echt veel bewegen doet ze toch nog niet en de vloertegels zijn lekker koel. Een vuilniszak met kattengrit doet dienst als kattenbak en daar maakt ze dankbaar gebruik van. Ze is heel zoet en spint vrolijk als je even met haar komt praten. De andere katten houden we uit haar buurt en zodoende zijn we weer naar de slaapbank in de huiskamer verhuisd. Met de warmte is dit voor ons ook een betere plek om te slapen. We liggen nu onder een enorm open raam, waar doorheen, als het meezit, een lekker briesje waait

Yucca in bloei

De natuur doet gewoon weer zijn werk. De bougainville begint aardig terug te groeien en de meeste cactussen staan in bloei. Sommigen hebben gele bloemen van waaruit de eetbare cactusvruchten ontstaan. Anderen bloeien slechts één avond en de volgende dag zijn de knoppen alweer uitgedroogd. Dit jaar staat er voor het eerst een Yucca in bloei en dat is best bijzonder. De knop leek op die van een avondbloeiende cactus, maar toen ‘ie openging bleken het allemaal kleine belletjes te zijn, een complete verrassing. De kappertjes groeien, de cicaden zeuren de oren van je kop, de pruimen zijn rijp, de vijgen zijn wat sloom dit jaar en voor het eerst heb ik niet-rotte peren van de boom gehaald. Het lijkt erop dat er van de jonge poesjes maar eentje over is. De wilde moeder zit nu op het achterterras van Azzurra Grande, want haar eigen plekje bij onze buren wordt voor 3 weken geregeerd door 2 grote honden. Ze is niet echt sociaal naar de andere katten toe, alhoewel ze van de meesten hun oma of zelfs overgrootmoeder is. Omdat wij haar eten geven accepteert ze het dat we haar af en toe voorzichtig aaien, maar haar verdere bestaan brengt ze grommend naar de anderen door. Ze heeft in haar korte leventje waarschijnlijk niet veel liefde gekend.

Één avondje genieten

De E.K. is godzijdank achter de rug. Het Oranjeteam was een stelletje sukkels en helaas hebben de Azzurri hun slechtste (en de Spanjaarden hun beste) wedstrijd voor de finale bewaard. Verder hebben we, samen met onze gasten, zeer van ze genoten en hopelijk nemen de Hollanders een beetje gas terug in hun kritiek op het Italiaanse voetbal. Ze hangen al lang niet meer alleen maar voor de pot! Ik kijk uit naar lange zwoele avonden met een lekker boek of een praatje met de gasten. De komende tijd krijgen we voornamelijk veel kampeerders en zal de pizza-oven regelmatig  branden.